Promoted by
Philips
Meeslepende en baanbrekende surround sound - inclusief hoogtekanalen - uit een soundbar? Oh ja

Met de Fidelio B8-soundbar sluit Philips alle compromissen uit die je moet maken wanneer je een thuisbioscoop installeert.

Traditionele systemen bestaan uit meerdere speakers - meestal vijf, die op oorhoogte in de kamer staan opgesteld, en een subwoofer - en daarnaast nog een versterker en alle bijbehorende kabels. Zo krijg je een standaard 5.1-opstelling.

Audiospecialist Dolby heeft dit naar een ultiem niveau getild door middel van extra speakers boven de luisteraar: hun Atmos-systeem biedt een ongelooflijk levensechte, meeslepende ervaring. Een volledige Atmos-opstelling brengt echter veel kabels met zich mee. Misschien moet je zelfs speakers in je plafond monteren. Dat kan een behoorlijk lastig klusje zijn.

Een soundbar heeft een heel andere benadering: je hebt één systeem vol speakers die geluid in verschillende richtingen sturen (waardoor het geluid tegen de muren terug naar de luisteraar weerkaatst). Dat scheelt ook nog eens heel veel kabeltjes. Over het algemeen bevindt het geluid zich echter op dezelfde hoogte als de luisteraar.

De Philips B8 combineert Dolby Atmos met de technologie voor weerkaatsend geluid. Zo krijg je geluid van bovenaf en om je heen, terwijl je toch gewoon een soundbar hebt. Dat werkt zo … (Nederlands ondertiteld).

De 18 afzonderlijke speakers van de Fidelio B8 zijn gerangschikt in een soundbar van slechts 53 mm dik en weerkaatsen het geluid door de hele ruimte, tegen het plafond en terug naar jouw plek op de bank. Om maximale ruimte te besparen is hij ook nog eens draadloos verbonden met een discrete subwoofer.

Het hoogte-effect is afkomstig van tien speakers boven in de bar, terwijl het surround sound-effect geleverd wordt door twee speakers aan de zijkant. De resterende zes sturen het geluid recht op je af.

Natuurlijk is ook de eigen Ambisound-technologie van Philips toegepast. Deze gebruikt slimme psycho-akoestische trucs, zodat je het gevoel hebt alsof het geluid vanuit verschillende richtingen op je af komt.

Het systeem is dan wel klein, maar niet op het gebied van vermogen: de B8 heeft een versterker van 400 Watt, terwijl de subwoofer 220 Watt aan bastonen uit de omlaag gerichte driver van 8 inch pompt.

De Fidelio B8 is bovendien niet alleen bedoeld voor films. Dankzij de ingebouwde aptX Bluetooth-functie kun je muziek vanaf mobiele apparaten in cd-kwaliteit streamen. De NFC-tag zorgt bovendien dat je gewoon met compatibele producten verbinding kunt maken door ze tegen de soundbar te tikken.

Er is geen volledig meeslepend geluid dat zo slim of slank is als de Philips Fidelio B8.

Kijk voor meer informatie op www.philips.com/fidelioB8