20 posts / 0 new
Last post
Anonymous
Anonymous's picture
RE: Panasonic Viera link disappeared!

hello  i to have had a problem with the viera menu failing to load   tv is a th42pz81b  4 year old with a panasonic sc-pt467 sound system    i did all the usual  factory reset   switch off at the mains over night   nothing worked   all i get is featuer not available  when i press viera on the remote    i bought the tv from john lewis  with a 5 year guarntee    so gave them a call    they are arranging for a panasonic engineer to call  and if i can.t be repaired  they will replace   so any one who bought their tv from JL   give them all you may be surprised    fodenman

Systematic's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Joined: 31/10/2008 - 09:20
Posts: 29
RE: Panasonic Viera link disappeared!

Did anyone get to the bottom of this?

 

Got a 65" VT50 and purchased a Yamaha RXA2020. Ive plugged a HDMI cable from the HDMI ARC out on the receiver to the HDMI ARC In on the TV. When I hit Viera Link from the Panny menu, I see one option Viera Link Control and it is set to 'Player'. Nothing else is available.

A few tests:

HDMI Out ARC on receiver to HDMI In ARC on TV and NO bluray player connected - Viera Link = Feature Not Available

 

Same as above with a different HDMI cable = Feature Not Available

 

As soon as I plug in the Bluray player into the AV Receiver (AV1) and have the ARC connections as mentioned above, the Viera Link menu comes up but is restricted to Viera Link Control: Player.

 

Maybe I need to enable ARC on the Yamaha or something like that???

Systematic's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Joined: 31/10/2008 - 09:20
Posts: 29
RE: Panasonic Viera link disappeared!

You beauty!!!! Thats exactly what I needed to do. Enable ARC in the receiver settings.

cherft's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Joined: 22/06/2013 - 10:49
Posts: 1
RE: Panasonic Viera link disappeared!

Smile :) Smile :) Smile

Thank you. THANK YOU. THANK YOU!!!! Oldboy.

Your post (13 Sept 2007) has fixed my problem with my ARC/Viera Link from my TH-P50VT20A 3DTV to my SA-BTT755 BluRay Home Theatre.

Basically VLink stopped working and ARC would neither start up my HT or play TV audio into my HT.(Playing a BluRay disc on the HT work, though, with the pivture played on the TV - so it was a 1-way problem).

Panasonic Support basically GAVE UP (rudely - said they would call back but never did).

I unplugged all my HDMIs (1 to Denon AVR, 3 to Apple TV, 4 to another Apple TV) and restarted the TV and Bob's my Uncle - all VLink and ARC features came back OK.!! (I've connect the HDMI1 back to the Denon but will not try the 2 AppleTVs till I have another large window of free time)

Thanks again, Oldboy, for the great tip.

regards

Chris

Pages

Log in or register to post comments