3 posts / 0 new
Last post
George55's picture
Offline
Last seen: 9 months 3 weeks ago
Joined: 26/02/2013 - 20:44
Posts: 13
Rega DAC problem

Hi - I am trying to connect my cable TV box to my Rega DAC using the digital audio output into the DAC.  There is no sound coming through and the input lock indicator isn't even lighting up.  I've checked that all cables work and that all the correct inputs are selected etc.  

The cable TV box is set to stereo.

Does anyone have any ideas?

Any help gratefully received.

Thanks


gurjitsidhu's picture
Offline
Last seen: 6 months 3 weeks ago
Joined: 07/09/2012 - 16:47
Posts: 103
RE: Rega DAC problem

Sometimes you have to tell the TV to send the signal by digital out. it doesnt always do it.

Do you have another device with a digital out? like a sky box? plug it into that and try. if it works, you need to find the setting on yout tv- probably in an advance menu. I had to do this with my panasonic.

Hi-FiOutlaw's picture
Offline
Last seen: 16 hours 22 min ago
Joined: 20/04/2011 - 23:03
Posts: 2185
RE: Rega DAC problem

gurjitsidhu wrote:

Sometimes you have to tell the TV to send the signal by digital out. it doesnt always do it.

Do you have another device with a digital out? like a sky box? plug it into that and try. if it works, you need to find the setting on yout tv- probably in an advance menu. I had to do this with my panasonic.

 

You have to set the Cable box or/and the Tv to output the sound signal digitaly and analog, or just Digital output! 

Rega RP6/Goldring Elite>Clearaudio Basic Plus

Synology NAS>Rega DAC>Pathos Classic One MKIII>Dynaudio Excite X12

Log in or register to post comments