5 posts / 0 new
Last post
davejberry's picture
Offline
Last seen: 4 years 2 months ago
Joined: 29/03/2009 - 12:23
Posts: 302
WDTVLive Media Streamer Problem

Bought one of these recently as it seemed good value for money and did everything i need. I have all my media on my PC in another room. It is always on. I have set up the WDTV in the lounge, connected on a wired 100Mbit network (SMC router) and to a Sony AV amp via HHDMI.

The WDTV and my PC (XP SP3) can see each other as network shares

When I navigate to the files on my PC from the WDTV it plays them perfectly....for a couple of minutes and then loses the network. If I restart either machine or disconnect and reconnect the cat5 cable, the same again.

I have the PC set to always on, the power saving functions on the NIC are turned off.

Yesterday I copied more than 50Gb of data from the PC thru the WDTV to a connected USB HDD without issue.

 I am getting nothing from WDTV support and the WD forums seem full of this problem. Can anyone here help?

I live in Spain and trying to get retailers to take things back is a nightmare over here!

Anonymous
Anonymous's picture
Re: WDTVLive Media Streamer Problem

Difficult to say what it is, but I had similar problems due to the WAN part of the system, and associated with giving out ip addresses by the router. Basically, if the WAN internet (cable) modem dropped the connection for a brief moment, the router started to try to make reconnections (the router is normally set to be the DHCP server). Sometimes with conflicts in ip ranges during startup, but always also the LAN was interrupted.

Anyway, to isolate your problem I suggest you disconnect the WAN part for a while, so only use an internal LAN without internet gateway.  Possibilities are disconnecting the link between modem and router, or by a making a direct utp link between WD and pc without using the router. Also, the pc should not look for an internet connection then, so disable that to (forgot where it is in XP). If the problem persists it might be a router problem of the LAN. If it goes away the communication between LAN & WAN should be checked. In my case I now use a different internal ip range for the LAN (10.0.0.x) that has no conflicts with other parts of the network during startup or recovery.

 

 

davejberry's picture
Offline
Last seen: 4 years 2 months ago
Joined: 29/03/2009 - 12:23
Posts: 302
Re: WDTVLive Media Streamer Problem

Thanks for the reply Pete10. Just to let anyone interested know....seem to have solved it. Running 4 hours today without a glitch and I was streaming internet radio to the PC at the same time as streaming from the PC to the WDTV.

Set IP adress for WDTV manually.

Confirmed ALL power saving off on the PC including the setting directly associated with the network card.

Changed network speed setting from auto detect to manual 100Mb/sec

seems to be working ok now. i'll re-post if it doesn't.

PJPro's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 hours ago
Joined: 21/01/2008 - 11:17
Posts: 2962
Re: WDTVLive Media Streamer Problem

Mine seems to work OK. As yet I can't stream from WMP11via DLNA.....but I will do.

PJPro's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 hours ago
Joined: 21/01/2008 - 11:17
Posts: 2962
Re: WDTVLive Media Streamer Problem
PJPro: Mine seems to work OK. As yet I can't stream from WMP11via DLNA.....but I will do.


Hmmm. Maybe I won't. I can't get it to work. Bummer. Still, network shares (with hand crafted playlists for photos) do make up for it.....and at the end of the day, the whole idea was not to have the PC on anyway.

Log in or register to post comments