10 posts / 0 new
Last post
Crossie's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Joined: 04/08/2009 - 13:08
Posts: 558
Calling Andy Clough
English

Hi Andy

Please can you help me with DD 5.1 over HDMI from a Tivo box (into Marantz NR1501) With Tivo set to DD I get sound from SD channels but nothing at all from HD channels. DD to PCM works but no 5.1 only 2 ch stereo. :wall:

How have you managed this!

Virgin customer support is clueless.

Pleeeeeeeeeeaaaaaaaaase. :cry:

Andy Clough's picture
Offline
Last seen: 1 hour 8 min ago
Joined: 27/04/2004 - 16:13
Posts: 6869
RE: Calling Andy Clough

Hi Crossie, are you saying you get no sound at all on HD channels when connecting the TiVo to the Marantz via HDMI? BTW, not all HD channels transmit DD 5.1, so sometimes you will get stereo only.

Editor-in-Chief of What Hi-Fi? and whathifi.com

Crossie's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Joined: 04/08/2009 - 13:08
Posts: 558
RE: Calling Andy Clough

Andy

Yes I understand that DD 5.1 is not always broadcast by HD channels. When set to DD output from the Tivo via HDMI I get sound on the SD channels no sound at all on any of the HD channels.

Thanks

Crossie

Andrew Everard's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Joined: 30/05/2007 - 12:34
Posts: 28836
RE: Calling Andy Clough

Could be an auto-detect problem between the Tivo and the Marantz. Check the Marantz's audio decoding setting for whichever input you have the Tivo connected to - if it's set to auto try 'source direct' or 'dolby'

Crossie's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Joined: 04/08/2009 - 13:08
Posts: 558
RE: Calling Andy Clough

Thank you Andrew  - will give it a go. At present set to Auto on the Marantz.

Cheers

Crossie

Crossie's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Joined: 04/08/2009 - 13:08
Posts: 558
RE: Calling Andy Clough

have tried all permutations and still no sound on HD Channels.:help:

Andrew Everard's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Joined: 30/05/2007 - 12:34
Posts: 28836
RE: Calling Andy Clough

Well, guess it could be a faulty box. Might be worth trying an optical cable between the box and Marantz, to see whether that delivers, but beyond that, and given the flakiness of the manuals supplied with both products, I'm at a bit of a loss,

All I can tell you is that I have HDMI from my Virgin Tivo to my elderly Onkyo 875 receiver, and it works fine.

Crossie's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Joined: 04/08/2009 - 13:08
Posts: 558
RE: Calling Andy Clough

Audio works fine for standard audio and DD5.1 via optical but when changiing channels between Sd and HD I get a very loud static like click from the speakers  - very annoying and not present when using previous V+ hd box with an optical sound connection. Virgin customer services are just not equipped to answer any technical questions about the sound output from their Tivo box. All they can recommend is using PCM which is only 2 channel - not really acceptable for a flagship product.

Thanks

Richard

Andrew Everard's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Joined: 30/05/2007 - 12:34
Posts: 28836
RE: Calling Andy Clough

Really does suggest a faulty box to me...

DandyCobalt's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Joined: 08/10/2010 - 14:58
Posts: 1430
RE: Calling Andy Clough

Andrew Everard wrote:

Really does suggest a faulty box to me...

+1 for faulty TiVo.

Whilst the telephone support etc is pretty rubbish, the Virgin van men have been supportive and on the customer's side  - if they have any doubt they'll just give you a new box. At least that way you can test it while they are there.

Log in or register to post comments