85 posts / 0 new
Last post
Anonymous
Anonymous's picture
Re: Pure Evoke 3 Major Problems

Is anyone else having problems with Pure's software - thelounge.com?


I can't seem to get any internet radio stations at the moment on my avanti flow.  According to their website they "are aware of problems".


Is this something that happens often - ironically I was just praising the radio to my other half but I'm now concerned that I have spent an awful lot of money on something that is let down by its software.

Andy Clough's picture
Offline
Last seen: 8 hours 29 min ago
Joined: 27/04/2004 - 16:13
Posts: 6721
Re: Pure Evoke 3 Major Problems

Not usually a problem, but there does seem to be a glitch right now. Assume they'll try and fix it as soon as they can.

Editor-in-Chief of What Hi-Fi? Sound and Vision and whathifi.com

Andy Clough's picture
Offline
Last seen: 8 hours 29 min ago
Joined: 27/04/2004 - 16:13
Posts: 6721
Re: Pure Evoke 3 Major Problems

Getting internet stations again now on my Pure Flow, and it's just downloaded another software upgrade (v2.4) so that might help.

Editor-in-Chief of What Hi-Fi? Sound and Vision and whathifi.com

Anonymous
Anonymous's picture
Re: Pure Evoke 3 Major Problems: Another one down

Hi Folks


I'm afraid to say I'm another swallow Crying


Shortly after BBC6 music was saved my evoke pure evoke 3 stopped switching on/powering up. This was early July.


I didn't experience any problems leading up to this event it just seemed to have decided that it had had enough!!It hasn't come to life at all since then. I have checked whether it is the power supply which it was not-this remained warm.


I have tried doing all the various downloads and resets suggested by Pure and yourselfs but the radio just won't power up- it is totally dead.


 I have never updated the software on my radio-today was the first time I've ever plugged it into the computer. I didn't realise you had to update. I also wasn't aware of any update messages in the build up to the Evoke's death.


I have written to Pure outlining my problems and I am awaiting a response-I am not very hopeful though!!!


Not really sure where to go from here. It is out of warranty suprise suprise. So apart from writing Pure a stinking letter I'm lost.


Anyone had any great success yet?


Many thanks


A very sad pure swallow-I loved my radio so much.


 


 


 

Anonymous
Anonymous's picture
Re: Pure Evoke 3 Major Problems: Another one down

Hi Radiobox


Like you I am in mourning for the sudden demise of my Pure Evoke 3 which after only three years service as my kitchen radio now refuses to power up.  I contacted Pure who have sent me a new mains cable - but it still will not work.  I did have a request for the software to be updated in May which I duly did and then all of a sudden about three weeks ago ......... nothing!


What I cannot understand is why Pure Technical Services tell me that as my radio is out of warranty it is not possible to repair it due to non-availability of spare parts as I thought that the Evoke 3 was a current model.  They have offered me a discount off another new radio from their range but I can't say that I feel inclined to buy a brand where after a life of three years you are advised to throw it away.


I will be venting my anger in a letter to Pure Customer Services because althought they may feel that it is OK to spend the best part of £200 on a radio which lasts for three years - I don't.

daveloc's picture
Offline
Last seen: 4 months 2 weeks ago
Joined: 06/02/2010 - 21:07
Posts: 96
Re: Pure Evoke 3 Major Problems: Another one down

I'm becoming very confused by this thread, as although it's headed "Pure Evoke-3 Major Problems", several of the posts clearly refer to the Pure FLOW radio, while several others refer to "software update requests" on the Evoke-3, which have never occurred on mine, and are not referenced anywhere in the manual.  


The Evoke-3 *should* be manual firmware update only, via a Windows-only download, driver install, and USB sideload (which I've even run successfully in virtual machines on Mac OS X). It shouldn't prompt for, or attempt, off-air updates at all. 


The Evoke-3 is the big wood-veneer radio with twin speakers, a built-in SD card slot, no WiFi/internet capability, and the logo "Evoke-3" at the top right of the front panel. Is everyone posting here SURE that's what they've got? 


It may be me that's missing something, of course...

Anonymous
Anonymous's picture
Re: Pure Evoke 3 Major Problems: Another one down

Humm yes ive got abit confused as well... the Pure Evoke 3... the big wooden handbag deffo has no wifi capability... so why are some peeps refering to it??... yes my evoke3 has also gone bonkers.. well its been bonkers for over 2 years now... my problem is with playing mp3's from sd... the track names come up but they wont play... or if they do play and you want to fast forward the radio just locks up or starts fastforwarding through all the tracks... deffo software related.. i have chargepak installed... sometime the pack will get very hot as it seems the software wont tell it its full!!... its just a mad old thing... great sounding when it works though!!

psurquhart's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Joined: 15/11/2010 - 13:49
Posts: 598
Re: Pure Evoke 3 Major Problems: Another one down

Sorry to but in here and as you are all having Pure problems.


Can anyone answer my query to my Pure One problem a few posts down ? Responce has been quiet to say the least - Sizzers responded to the 2nd part of my question but no one has got back to the first part about my dead ( but flashing Pure One ).


Any responce to the post would be welcome especially if their is a Pure master reset procedure ?

Anonymous
Anonymous's picture
Re: Pure Evoke 3 Major Problems: Another one down

Just to add to the evidence... my Evoke 3 died a couple of weeks ago, almost exactly four years to the day since I bought it. Came up with the 'update' screen one day for no reason at all. None of the buttons would do anything. Completely dead. I have never connected it to the internet. Used the cable suggested to link to Pure site to try and sort it out, but laptop didn't recognise anything was connected at all.

Having found this correspondence, feel very cross that I have gone through what is clearly now a Pure 'script' to fob off people who are out of warranty. Like others I have been invited to select another model and get an unspecified discount. What a cheek!

Think I will follow up the Roberts recommendations. I am lost without John Humphreys waking me up, not to mention Chill sending me to sleep... Sigh

Anonymous
Anonymous's picture
Pure Evoke 3 Major Problems: Another bites the dust

Just had the same problem myself, had the Pure Evoke 3 for just over 2 years, now out of warranty.

I've never run an update on it, never connected it to a PC and it doesn't have wifi on it, so I'm assuming its got the factory setting software/firmware/hardware.

However, one morning, turned the radio on and no power at all. Power cable is fine (tested with multimeter - its giving 12V), so not sure what the problem (or solution) is. Stripped the radio down, no obvious lose connections.

 Will try alternate power sources, but it looks like *another* Pure Evoke 3 might be dead. If so, very unhappy to lose a radio that has given us two years of heavy and enjoyable use. It is mysteriously just after to the warranty expiration date of two years.

Anonymous
Anonymous's picture
RE: Digital and analogue radio

A quick post to report the same symptoms as others. My Evoke-3 was bought at the end of 2007, so it's a little over three years old. I've been having the 'waiting for software update' screen intermittently for the past few months, but previously a simple soft restart was enough to clear it.

Last weekend however this problem seems to have become more serious. The radio now appears to be fairly comprehensively dead using the normal controls on the fascia - I haven't investigated the internals so far.

Suspecting firmware corruption, I tried downloading and applying the latest patch, following the guidance posted upthread (and repeated in the PURE customer support webpages) but the installation wizard appears to be defective for me - I get as far as the point where you are supposed to connect the USB cable, click next and nothing happens (for 10s of minutes at least since I left it doing it's things whilst I got some lunch). There are only 'Back' and 'Cancel' options at this point in the wizard, so no obvious way to proceed.

Regards

Luke

gel's picture
Offline
Last seen: 8 hours 6 min ago
Joined: 22/11/2008 - 19:22
Posts: 12993
RE: Digital and analogue radio

 

 My dad had a Pure Evoke 2 that stopped working around 6 months ago, he contacted them to be told nothing could be done about it and that they could offer a discount on a new one.  Lovely, that is all you need another piece off their junk.  So left with no other choice my dad asked my to sell it on ebay as faulty and for parts.  Got around £25 for something that was around £200 in it's day.  I will never go near any of their products.

 

Home cinema system: Panasonic 50VT65 (THX calibrated), Pioneer Bdp-lx71, Pioneer Vsx-lx70, B&W FPM Series, B&W PV1.

Gadgets: iPad 2 and iPhone 4s.  Headphones: B&O H6.  Dab radio: Roberts Dreamtime.

 

gel's picture
Offline
Last seen: 8 hours 6 min ago
Joined: 22/11/2008 - 19:22
Posts: 12993
RE: Digital and analogue radio

 

 Oops on the it's - its Smile

Home cinema system: Panasonic 50VT65 (THX calibrated), Pioneer Bdp-lx71, Pioneer Vsx-lx70, B&W FPM Series, B&W PV1.

Gadgets: iPad 2 and iPhone 4s.  Headphones: B&O H6.  Dab radio: Roberts Dreamtime.

 

Anonymous
Anonymous's picture
RE: Digital and analogue radio

Can someone please confirm what the latest FW version for Evoke-3 is? Their website says 1.8 whereas the radio itself shows it as V2.0.

TIA

daveloc's picture
Offline
Last seen: 4 months 2 weeks ago
Joined: 06/02/2010 - 21:07
Posts: 96
RE: Digital and analogue radio

emthree wrote:

Can someone please confirm what the latest FW version for Evoke-3 is? Their website says 1.8 whereas the radio itself shows it as V2.0.

TIA

I've just checked my Evoke-3, which was manually upgraded, as described above, with the V1.8 firmware in March 2010, and still works fine despite having been dropped since! 

If I go to Menu->Software Update, underneath the "Check USB" prompt, the version number is V1.8, NOT V2.0.TIA. 

As I keep asking on this thread, are you SURE you have an Evoke-3, again as described above? If so, then we may be nearer to resolving this issue; perhaps somehow, some Evoke-3s have managed to get the wrong firmware on them. 

Do any of the earlier posters have Evoke-3s that can still be booted to check the firmware version?

Pages

Log in or register to post comments