Have your say & ask the experts!

Audiolab MDAC Problem with Blu Ray & HD

2 replies [Last post]
Nimrod79's picture
Offline
Joined: 9 Feb 2013
Posts: 42

I've just received my new MDAC today but am having problems.  While it plays CDs and normal tv channels no problem, when playing bluray and HD tv it reads "Encoded Bitstream" and no sound is coming out.  Excuse my ignorance and please help!!

__________________

B&W 804Diamonds, Audiolab MDAC , (Rotel RB-991 & Rotel RCD-951 - work in progress)

SolarGlider's picture
Offline
Joined: 12 Mar 2012
Posts: 53
RE: Audiolab MDAC Problem with Blu Ray & HD

When I connect my blu-ray I have to choose PCM bitstream settings in my Blu-Rayplayer. You probably have to change audio settings in your Blu-Ray player. The original bitstream is for receivers or audioprocessors which can decode DTS signals and others.

__________________

the quest for your personal sound begins with your room.

Lindemann USB DAC, Marantz AV8003, Technics SE A50 Dual Mono Class A, B&W 801 (customed) now named Signature WL, 

Nimrod79's picture
Offline
Joined: 9 Feb 2013
Posts: 42
RE: Audiolab MDAC Problem with Blu Ray & HD

SolarGlider wrote:

When I connect my blu-ray I have to choose PCM bitstream settings in my Blu-Rayplayer. You probably have to change audio settings in your Blu-Ray player. The original bitstream is for receivers or audioprocessors which can decode DTS signals and others.

 

Superb, thanks so much SolarGlider

__________________

B&W 804Diamonds, Audiolab MDAC , (Rotel RB-991 & Rotel RCD-951 - work in progress)