26 posts / 0 new
Last post
atkins4725's picture
Offline
Last seen: 4 days 20 hours ago
Joined: 17/07/2007 - 19:45
Posts: 323
CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

Is any one else having problems playing the new Hobbit blu ray movie?

When i play it on my 751bd the pop up menu stays on for the whole movie. I thought it was maybe an error with the disc but its not. I tried the film on my other CA 650bd and it plays normaly. 

 

Rick

gel's picture
Offline
Last seen: 21 hours 33 min ago
Joined: 22/11/2008 - 19:22
Posts: 12842
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

Check the firmware updates here:

 

http://www.cambridgeaudio.com/products/azur-751bd-universal-upsampling-blu-ray-player#support

Home cinema system: Panasonic 50VT65 (THX calibrated), Pioneer Bdp-lx71, Pioneer Vsx-lx70, B&W FPM Series, B&W PV1.

Gadgets: iPad 4 and iPhone 4s.  Headphones: B&O H6.  Dab radio: Roberts Dreamtime.

 

ianb76's picture
Offline
Last seen: 2 months 2 weeks ago
Joined: 07/12/2010 - 11:18
Posts: 26
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

I have the same player myself, firmware up to date and have same issue with The Hobbit: Desolation of Smaug.

Tried disc in 2 other players I have & it  played perfectly. 

 

John Duncan's picture
Offline
Last seen: 1 day 22 hours ago
Joined: 08/01/2008 - 17:25
Posts: 22993
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

Hm, I might have to buy it to investigate... Beee

7760's picture
Offline
Last seen: 1 day 15 hours ago
Joined: 10/01/2012 - 20:24
Posts: 53
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

atkins4725 wrote:
Is any one else having problems playing the new Hobbit blu ray movie?

When i play it on my 751bd the pop up menu stays on for the whole movie. I thought it was maybe an error with the disc but its not. I tried the film on my other CA 650bd and it plays normaly. 

Rick

 

I have neither the player nor the disc, however only yesterday I read about this issue in another forum. Apparently there also hasn't been any new firmware for ages.

Would be interesting to know if the 752 is also affected.

atkins4725's picture
Offline
Last seen: 4 days 20 hours ago
Joined: 17/07/2007 - 19:45
Posts: 323
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

I've emailed CA today, just waiting a reply.

gel's picture
Offline
Last seen: 21 hours 33 min ago
Joined: 22/11/2008 - 19:22
Posts: 12842
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

It plays fine on my Pioneer.  I don't get problems with new discs.  I think this is where Oppo and Marantz have done really well with their Blu-Ray players.

Home cinema system: Panasonic 50VT65 (THX calibrated), Pioneer Bdp-lx71, Pioneer Vsx-lx70, B&W FPM Series, B&W PV1.

Gadgets: iPad 4 and iPhone 4s.  Headphones: B&O H6.  Dab radio: Roberts Dreamtime.

 

geoffreyc's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Joined: 25/03/2010 - 08:46
Posts: 73
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

Having the same trouble myself on my Oppo BDP-93 (which I believe the CA 751 is based on?) but found if I let the movie start (with pop-up menu visible) then press stop, then play, then select 'return to last time played' -no pop-up menu. If you do select the pop-up menu while movie is playing you should be able to select the special features.

Hopefully the same fix will work with the CA player

Series1boy's picture
Offline
Last seen: 18 hours 58 min ago
Joined: 14/10/2013 - 13:49
Posts: 252
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

Works fine on my denon 3313

Living room: Panasonic TX-P50VT65B (calibrated), Sky HD 1TB, Denon 3313UD, Denon 2113 AVR, Focal Chorus 716 5.1 speakers, iPad mini, iPhone 5s, Harmony Touch

Bedroom: Panasonic TH-46PZ85B plasma, Sky HD, Cambridge Audio DVD 57.

gel's picture
Offline
Last seen: 21 hours 33 min ago
Joined: 22/11/2008 - 19:22
Posts: 12842
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

geoffreyc wrote:

Having the same trouble myself on my Oppo BDP-93 (which I believe the CA 751 is based on?) but found if I let the movie start (with pop-up menu visible) then press stop, then play, then select 'return to last time played' -no pop-up menu. If you do select the pop-up menu while movie is playing you should be able to select the special features.

Hopefully the same fix will work with the CA player

 

Perhaps not then!   Smile

Home cinema system: Panasonic 50VT65 (THX calibrated), Pioneer Bdp-lx71, Pioneer Vsx-lx70, B&W FPM Series, B&W PV1.

Gadgets: iPad 4 and iPhone 4s.  Headphones: B&O H6.  Dab radio: Roberts Dreamtime.

 

atkins4725's picture
Offline
Last seen: 4 days 20 hours ago
Joined: 17/07/2007 - 19:45
Posts: 323
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

Just had a reply from CA, they're aware of the issue and are working on a solution. 

gel's picture
Offline
Last seen: 21 hours 33 min ago
Joined: 22/11/2008 - 19:22
Posts: 12842
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

atkins4725 wrote:

Just had a reply from CA, they're aware of the issue and are working on a solution. 

 

:cheers:

Home cinema system: Panasonic 50VT65 (THX calibrated), Pioneer Bdp-lx71, Pioneer Vsx-lx70, B&W FPM Series, B&W PV1.

Gadgets: iPad 4 and iPhone 4s.  Headphones: B&O H6.  Dab radio: Roberts Dreamtime.

 

duaplex's picture
Offline
Last seen: 2 days 18 hours ago
Joined: 22/02/2011 - 18:51
Posts: 1075
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

Must be a firmware update coming.  We have not had one in a while.

atkins4725's picture
Offline
Last seen: 4 days 20 hours ago
Joined: 17/07/2007 - 19:45
Posts: 323
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

geoffreyc wrote:

Having the same trouble myself on my Oppo BDP-93 (which I believe the CA 751 is based on?) but found if I let the movie start (with pop-up menu visible) then press stop, then play, then select 'return to last time played' -no pop-up menu. If you do select the pop-up menu while movie is playing you should be able to select the special features.

Hopefully the same fix will work with the CA player

 

Managed to get the movie working by doin this ^^^^^  :cheers:

manicm's picture
Offline
Last seen: 16 hours 23 min ago
Joined: 01/05/2008 - 12:57
Posts: 2695
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

duaplex wrote:

Must be a firmware update coming.  We have not had one in a while.

Not one in 2 years in fact. And I'd wish they'd issue a fix for gapless music playback through USB.

Clare Newsome's picture
Offline
Last seen: 2 days 20 hours ago
Joined: 04/06/2007 - 12:06
Posts: 13580
RE: CA 751bd and the The Hobbit playback problem!

atkins4725 wrote:

geoffreyc wrote:

Having the same trouble myself on my Oppo BDP-93 (which I believe the CA 751 is based on?) but found if I let the movie start (with pop-up menu visible) then press stop, then play, then select 'return to last time played' -no pop-up menu. If you do select the pop-up menu while movie is playing you should be able to select the special features.

Hopefully the same fix will work with the CA player

 

Managed to get the movie working by doin this ^^^^^  :cheers:

Ditto - worked it out by trial/error on my CA!

Will be interesting to see if any update is forthcoming....

Group Marketing & PR Manager, Computers Unlimited.

Brands represented include Astell&Kern, Audioengine, B&O Play, Canton, Flexson for SONOS and SONOS

TWITTER: @ClareNewsome

Pages

Log in or register to post comments